Er is veel discussie gaande over de rol van Credit Rating Agencies (CRA’s) binnen de market data industrie. Deze instellingen spelen een cruciale rol binnen de financiele markten. Er is eigenlijk geen keuzevrijheid en daar zijn bij veel partijen veel frustraties over. De markt van CRA’s wordt gezien als oligopolie en dat werkt marktverstorend.
Lees meer
Blog - De oligopolie van credit rating agencies .jpg
Het beheren van market data is zeer uitdagend. Deze verantwoordelijkheid – vaak belegd bij vendor managers – betekent dat je de ‘go to’ persoon bent voor een enorme variëteit aan vragen over market data. Daarnaast wordt je ook nog eens geconfronteerd met vele stakeholders zoals procurement, IT en eindgebruikers van de market data.
Lees meer
Blog - Uitdagingen voor market data managers.jpg
Wij denken dat Asset Managers kunnen profiteren van ‘Enterprise Data Management’ systemen. Reden hiervoor is dat binnen de beleggingsfondsenindustrie veel verschillen optreden in de data. Waar vendor A bijvoorbeeld een asset allocatie laat zien van afgelopen juni, laat vendor B die zien van afgelopen april. Hoe kan het dat deze verschillen optreden?
Lees meer
Blog - Consistentie in beleggingsfondsinformatie.jpg