BIQH FINANCIAL DATA SERVICES BEHAALT DE 27001 ISO-CERTIFICERING

Amersfoort, 8 februari 2018 - BIQH Financial Data Services heeft het ISO 27001-certificaat behaald, de internationale certificering voor informatiebeveiliging. Het certificaat toont aan dat wij continu actief zijn met IT-procesverbeteringen en om klanten de zekerheid te geven dat hun data goed worden beveiligd. 

 
Bernard Schut, Managing Director BIQH Financial Data Services: ‘’Met data als core business staat informatiebeveiliging bij de organisatie al jaren hoog op de agenda. Dataveiligheid draait om vertrouwen, strakke procedures en bewustzijn bij alle collega’s. Deze ISO-certificering is een bevestiging van de kwaliteit van ons huidige informatiebeveiligingsbeleid. Het houdt ons scherp richting de toekomst, omdat we ieder jaar gecontroleerd worden door een externe audit. Wij zien graag dat onze klanten het vertrouwen hebben dat hun data in goede handen zijn. Met het behalen van dit certificaat hebben wij bewezen een betrouwbare partner te zijn op het gebied van datamanagement oplossingen.’’


ISO 27001
Met ISO 27001 wordt een standaard voor informatiebeveiliging geïntroduceerd. De norm specificeert eisen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een gedocumenteerd Information Security Management System (ISMS). In het kader van de algemene bedrijfsrisico's voor de organisatie. Met als doel de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen de eigen organisatie zeker te stellen en naar klanten toe.

 
Over BIQH Financial Data Services
BIQH is een facilitator voor het beheren en publiceren van financiële marktgegevens. We centraliseren, optimaliseren en transformeren market data en zetten deze gegevens om in bruikbare informatie en kennis voor de banken, brokers, verzekeraars en asset managers. BIQH helpt klanten tijd te besparen en operationele kosten te verlagen. Dit wordt gedaan door grote hoeveelheden market data te verzamelen van belangrijke financiële bronnen en providers en van de klanten zelf. Deze gegevens worden opgeslagen op het platform, waar de gegevens worden verwerkt, gecontroleerd en gedistribueerd. Klanten van BIQH Financial Data Services zijn onder andere Rabobank, ING Bank en ABN AMRO. 


 
ISO-certicering.jpg
Foto: 27001 ISO-certificering