"Eén totaaloplossing voor beleggingsfondsinformatie"

Bernard Schut, Business Manager

ING Bank

Wij werken met veel plezier voor ING Bank. Samen met ING Bank hebben we de Fund Solution geïmplementeerd wat leidt tot zowel een tevreden klant als partner.

ING_Hoofdkantoor,_Amsterdam_(1).jpg
Hoofdkantoor ING Bank

Waarom BIQH bij ING Bank?

ING Bank was op zoek naar een partij die naast een standaardproduct, ook een stuk maatwerk kon leveren. De BIQH Fund Solution is hier uitermate geschikt voor. Door beleggingsfondsinformatie in te nemen van Lipper (Thomson Reuters) en die data vervolgens te verrijken met data van ING Bank zelf, zijn we in staat om een mooi eindproduct te bieden aan de klanten. Het eindproduct uit zich in een data service (API) en factsheets, volledig opgezet in de huisstijl van ING Bank. En dit alles wordt beheerd via een content management systeem wat uiterst gebruikersvriendelijk is opgezet.

Wat is het resultaat?

Beleggingsfondsinformatie is te vinden in allerlei vormen en maten. Het ene fondshuis publiceert enorm veel informatie en de ander bijna niets. Het ene fondshuis biedt factsheets aan van 5 A4-pagina’s, waar een ander het bij 2 houdt. Deze inconsistente manier van informatievoorziening aan particuliere beleggers hebben wij samen met ING Bank opgelost. Ten eerste hebben we een gerenommeerde partner gevonden in Lipper (Thomson Reuters). Deze partij verzamelt wereldwijd fund information en de bijbehorende juridische documenten. Wij nemen de data feed van Lipper in en zorgen er voor dat de data pas beschikbaar zijn voor ING Bank wanneer het voldoet aan onze normen van compleetheid, actualiteit en juistheid. ING Bank heeft vervolgens de mogelijkheid om de fund information te verrijken met haar eigen informatie. Denk hierbij aan reference data, categorisering en research. Met name de categorisering van de beleggingsfondsen is belangrijk in het vaststellen van de juiste template van de factsheets. Zo wil een particuliere belegger andere informatie zien bij obligatiefondsen (bijvoorbeeld kredietwaardigheid) dan bij aandelenfondsen (bijvoorbeeld sectorinformatie).

Nadat de beleggingsfondsen de juiste informatie bevatten, kunnen de fondsen via het content management systeem worden gepubliceerd naar de web service. Vervolgens wordt deze web service door ING Bank zelf ingenomen en verwerkt binnen haar eigen applicaties. Daarbij worden de instrument gerelateerde documenten zoals de factsheet of prospectus door BIQH aangeboden.

MEER WETEN?

Wilt u meer weten over BIQH, neem dan gerust contact op met Bernard Schut via 0653990100 of stuur een e-mail naar bschut@biqh.nl.

 

Wilt u dat wij contact met u opnemen?

Vul dan onderstaande gegevens in